این محصول خلوص کمتر از پودر چربی پالمی دارد چطور انرژی خالص شیردهی یکسان دارند؟

  • پودر چربی های خالص پالمی علی رغم اینکه درصد چربی خام بالاتری نسبت به پودر چربی های کلسیمی دارند (۹۹ درصد در مقابل ۸۵ درصد) ولی چون قابلیت هضم پایین تری در دستگاه گوارش دارند (۷۰ درصد در مقابل ۹۰ درصد) انرژی خالص بیشتری در مقایسه با پودر چربی های کلسیمی مانند پرشیافت تولید نمی کنند.
  • پودر چربی های کلسیمی  مانند پرشیافت که دارای درصد بالاتری از اسیدهای چرب غیراشباع بدلیل تشکیل سریعتر و بیشتر میسل ها در روده که لازمه جذب روده ای چربی است قابلیت هضم بالاتریی دارند (۹۰ درصد). لازم به ذکر است همه پودر چربی های کلسیمی لزوما دارای اسیدهای چرب غیر اشباع نستند بعضا محصولاتی با منشا اسید چرب پالم کلسیمی می شود که این خصوصیت بالا بودن قابلیت هضم را ندارد. لذا توجه به پروفایل اسیدهای چرب پودر چربی بسیار مهم است.
  •  مثلا در مورد  پرشیافت حدود ۷۰ درصد اسید چرب غیراشباع وجود دارد  در حالی که در پودر چربی های پالمی بدلیل تکنولوژی خاص تولید,  درصد چربی های غیراشباع حداکثر ۵ تا ۱۰ درصد بوده و اکثر اسیدهای چرب اشباع و اسید پالمتیک هستند.

آیا این محصول باعث افت چربی شیر می شود؟

  •  با توجه به محافظت شکمبه ای بسیار مناسب پرشیافت با بکارگیری تکنیک بهینه سازی شده تولید نمک های کلسیمی اسیدهای چرب در شرایط طبیعی کارکرد شکمبه نه تنها افت چربی با مصرف پودر چربی پرشیافت بوجود نمی آید بلکه تحقیقات افزایش درصد چربی شیر بدلیل تامین اسیدهای چرب زنجیر بلند برای سنتز چربی شیر را نشان داده است. لازم به ذکر است که اسیدهای چرب بیش از ۱۶ کربن توسط غده پستان سنتز نمی شوند و حتما باید از جیره یا بدن گاو تامین شوند.
  • صرفا در شرایط اسیدوز شکمبه ای و زمانی که pH شکمبه گاو برای زمان طولانی به زیر ۵/۵ برسد آزاد سازی اسید چرب از کلسیم به تدریج برای نه تنها پرشیافت بلکه برای تمامی محصولات پودر چربی کلسیمی اتفاق می افتد و احتمال افت درصد چربی وجود دارد.

مقدار مصرف نسبت به پودر چربی خالص باید بیشتر باشد؟

  •  خیر, با توجه به اینکه غلظت انرژی خالص شیردهی پرشیافت مشابه پودر چربی های خالص پالمی است میزان مصرف یکسان است.
  •  مهمترین هدف در تغذیه دام تامین انرژی مواد مغذی قابل هضم و جذب است. لذا صرفا بخشی از انرژی و مواد مغذی که از دستگاه گوارش قابلیت هضم و جذب شدن دارند در تغذیه مهم است نه مقدار انرژی خام و کل مواد خوراکی موجود در خوراک.

منشاء روغن ها چیست و چرا اینها انتخاب شده؟

  •   روغن گیاهی عمدتا سویا , روغن ماهی و روغن طیور منابع اصلی مورد استفاده در پودر چربی پرشیافت است.
  •   این منابع و نسبت استفاده ازآنها طی مطالعات متعدد اولیه انتخاب شده است تا حداکثر قابلیت هضم و کارایی پس از جذب را داشته باشند.

نحوه مصرف پرشیافت چگونه است؟

  •  چنانچه در حال حاضر در جیره پودر چربی استفاده نمی شود. به تدریج همانند همه مواد خوراکی جدید از سطوح کم مانند یک درصد کنسانتره مصرف پرشیافت آغاز شود و بصورت هفتگی یک درصد به میزان ان افزوده شود تا به حد مصرف مورد نظر برسید.
  •  چنانچه در حال حاضر پودر چربی پالمی مصرف می کنید نیز به تدریج با جایگزینی یک سوم , دو سوم و نهایتا کل پودر چربی مصرفی با پرشیافت عمل کنید.
  •  لازم به ذکر است مصرف هر ماده غذایی در جیره باید بصورت تدریجی باشد تا حداقل استرس به دام و محیط شکمبه وارد شود.

مصرف منابع روغنی در دوره انتظار زایش چگونه است ؟آیا کتوز و کبد چرب می تواند از تاثیرات مصرف روغن ها در دوره انتظار زایش باشند؟

  • مصرف منابع روغنی در حد مجاز در دوره انتظار زایش بلامانع است. صدها مقاله وجود دارد که تاثیر سطوح مختلف انواع مختلف و پروفایل های مختلف چربی را در دوره انتظار زایمان بررسی کرده اند.
  •  تامین نیاز انرژی و اسیدهای چرب ضروری گاو و جنین طی این دوره همانند دوره شیردهی ضروری است. با توجه به کاهش روز به روز توان مصرف ماده خشک طی دوره آماده زایش استفاده از منابعی که بتواند نیازهای گاو را در حجم کمتری تامین کند الزامی خواهد بود.
  • عادت دهی گاوها و تلیسه ها قبل از زایمان به جیره پس از زایش که قاعدتا حاوی پودر چربی است یکی از اهداف تغذیه ای در دوره آماده زایش است.
  •  دو فرضیه در مورد تغذیه گاوهای انتظار زایش وجود دارد که همچنان مورد مطالعه و بحث است یکی تغذیه جیره غلیظ و قاعدتا کم حجم و دیگری تغذیه جیره با سطوح بالای علوفه و قاعدتا رقیق  تا اشتهای گاو پس از زایش افزایش یابد. هر کدام از این دو نظریه طرفدارانی دارد ولی در فصول گرم نظریه اول بشدت بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
  • در اصل استفاده از پودر چربی یا دانه های روغنی در دوره اماده زایش مشکلی وجود ندارد. صرفا باید دقت کرد ترجیحا درصد چربی خام جیره در این دوره از ۵ درصد بیشتر نشود.
  • پودر چربی کلسیمی مانند پرشیافت که حاوی اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز می باشد برای استفاده در جیره  گاوهای آماده زایش جهت تامین  نیاز گاو و جنین به اینگونه اسیدهای چرب مناسب است.
  • قاعدتا استفاده از ترکیباتی که به متابولیسم بهتر کبدی انرژی و بخصوص چربی کمک می کند طی این دوره می تواند مفید باشد ترکیباتی مانند متیونین محافظت شده, نیاسین و کولین یا پیش سازهای گلوکز.

روش آنالیز میزان چربی و غلظت انرژی پودر چربی پرشیافت

انرژی خالص شیردهی پرشیافت

پودر چربی های خالص پالمی علی رغم اینکه درصد چربی خام بالاتری نسبت به پودر چربی های کلسیمی دارند (۹۹ درصد در مقابل ۸۵ درصد) ولی چون قابلیت هضم پایین تری در دستگاه گوارش دارند (۷۰ درصد در مقابل ۹۰ درصد) انرژی خالص بیشتری در مقایسه با پودر چربی های کلسیمی مانند پرشیافت تولید نمی کنند.

 پودر چربی های کلسیمی  مانند پرشیافت که دارای درصد بالاتری از اسیدهای چرب غیراشباع بدلیل تشکیل سریعتر و بیشتر میسل ها در روده که لازمه جذب روده ای چربی است قابلیت هضم بالاتریی دارند (۹۰ درصد). لازم به ذکر است همه پودر چربی های کلسیمی لزوما دارای اسیدهای چرب غیر اشباع نستند بعضا محصولاتی با منشا اسید چرب پالم کلسیمی می شود که این خصوصیت بالا بودن قابلیت هضم را ندارد. لذا توجه به پروفایل اسیدهای چرب پودر چربی بسیار مهم است.

 مثلا در مورد  پرشیافت حدود ۷۰ درصد اسید چرب غیراشباع وجود دارد  در حالی که در پودر چربی های پالمی بدلیل تکنولوژی خاص تولید,  درصد چربی های غیراشباع حداکثر ۵ تا ۱۰ درصد بوده و اکثر اسیدهای چرب اشباع و اسید پالمتیک هستند.

میزان انرژی خالص شیردهی پرشیافت کاملا صحیح و منطقی است (۸/۵ مگاکالری در کیلوگرم) این میزان انرژی طی چندین آزمایش بدست آمده است.  این غلظت انرژی با غلظت بالای انرژی خالص شیردهی پودر چربی مگالاک آمریکا که کیفیت تقریبا مشابهی با پرشیافت دارد همخوانی دارد. نحوه محاسبه بصورت کلی اینگونه است:

 میزان انرژی در یک کیلوگرم پودر چربی حاصل از واحد وزن چربی جذب شده با توجه به پروفایل اسیدهای چرب آن * درصد قابلیت هضم ظاهری چربی در کل دستگاه گوارش = انرژی خالص شیردهی

 از روش NRC  می توان  برای اندازه گیری و محاسبه انرژی استفاده کرد. موارد آزمایشگاهی و فارمی در تعدادی از دانشگاه های  معتبر از جمله تهران و ارومیه بصورت مداوم انجام می گردد.

 

غلظت انرژی خام پرشیافت

در مورد محصولات با چربی خام بالا تعیین میزان خاکستر و چربی خام تابع روش های خاص می باشد. مثلا در تعیین خاکستر برای اطمینان از سوختن تمامی مواد آلی لازم به اضافه کردن اسیدنیتریک غلیظ می باشد.  در ارتباط با اندازه گیری چربی هم نباید بصورت مستقیم از روش سوکسوله استفاده کرد .

ابتدا باید پیوند اسیدهای چرب و کلسیم با استفاده از حلال اسیدی شکسته شود  تا بعدا بتوان  اسیدهای چرب آزاد شده را با حلال استخراج نمود و سرانجام  با استفاده از سیستم دکانتور با تبخیر حلال و خشک کردن محلول بتوان درصد چربی را اندازه گرفت.

امکان تعیین ترکیب و پروفایل اسیدهای چرب پرشیافت  در ازمایشگاهی که دارای دستگاه کروماتوگرافی گازی یا جی-سی با ستون مویین مخصوص این کار هست وجود دارد. فقط حتما  باید به ازمایشگاه اعلام کنید که این یک پودر چربی کلسیمی است. زیرا ابتدا باید نمونه کلسیم زدایی شود و سپس پروفایل اسیدهای چرب  و …. تعیین شود.

برای آنالیز میزان چربی در پودر چربی های کلسیمی نیاز به روش هایی  برای جداسازی اسیدهای چرب از ساختار کلسیمی است که هضم اسیدی همانندحالتی که در معده (شیردان) رخ می دهد را انتخاب میکنیم. در این روش AOAC 954.02  برای جداسازی کلسیم از ساختار اسیدهای چرب از هضم با اسیدکلریدریک درحضور اتانول استفاده می شود.

بطور خلاصه میزان ۲ گرم پودر چربی آسیاب شده  با ۲ سی سی اتانول و۱۰ سی سی   HCL ۸ نرمال بمدت ۴۰-۳۰ دقیقه در دمای ۷۰-۶۰  درجه سانتیگراد در زیر هود شیک می شود. پس از طی این زمان اسیدهای چرب را با اتر و با استفاده از دکانتور، از فاز آبی جدا کرده و در آون با دمای پایین یا با استفاده از روتاری تبخیری از چربی خارج کرده و با توزین مقدار باقی مانده چربی به وزن ماده خشک نمونه درصد چربی خام نمونه محاسبه می شود.

سوالات متداول در مورد پودر چربی پرشیا فت

سوالات متداول در مورد پودر چربی پرشیا فت